Vanuit een brede muzikale achtergrond, met liefde voor uiteenlopende stijlen en stemmen geef ik zangles, combinatieles zang & piano en kinderkoor bij De Nieuwe Muziekschool in Bussum. De zang- en koorlessen worden muzikaal begeleid aan de piano.
Ik werk met je aan ademtechniek, houding, stemgebruik, vinden en behouden van je eigen sound, stijlkennis, repertoire-opbouw. Als je jezelf wilt (leren) begeleiden aan de piano kunnen we daar ook aan werken. Speel je zelf een ander instrument waarmee je jezelf begeleidt, dan mag je dat meenemen. Microfoon en versterker desgewenst aanwezig. Ben je stemprofessional, dan werken we zo gericht mogelijk aan waar jij zelf aan wilt werken.

 

 

Vloed! in de pers:


"Blacher voorstreffelijk voor voetlicht gebracht" operamagazine.nl


"Opvallende stemmen... de mezzosopraan Suzanne Lena in 'Von diesem Kreis' uit de 'Funf Sinnspruche Omars des Zeltmachers' van Blacher." Opera Nederland


"Gecombineerd met effectieve regie en prima cast is Vloed! een sterk pleidooi voor Blachers ambivalente muziek - speels en somber, beinvloed door de ironie van Kurt Weill en het Berlijnse cabaret."

NRC 15-8-2011


"De voorstelling was waanzinnig spannend. Er werd voortreffelijk in gezongen en geacteerd." Place de l'Opera

 

AGENDA:

 

30 maart 2016
Suor Angelica - Puccini, rollen: Madre Badessa (uitgevoerd), Zia Principessa (generale + understudy)
Codarts Eindexamen Orkestdirectie Ivan Hut,
regie: Michál Znaniecki
Theater Bloos, Breda

 

13 augustus 2011
Grachtenfestival Amsterdam, Compagnietheater:
Vloed! - Kameropera met muziek van Blacher en Hartmann meer info: kameroperaproject.nl

 

14 augustus 2011
Grachtenfestival Amsterdam, Compagnietheater:
Vloed! - Kameropera met muziek van Blacher en Hartmann

 

15 augustus 2011
Grachtenfestival Amsterdam, Compagnietheater:
Vloed! - Kameropera met muziek van Blacher en Hartmann

 

 

Astray

 

 

Back to Beginnings

 

 

Buddha Phrase

 

 

12 september 2010 15:30 Oude Kerk, Amsterdam: De Havensymfonie (Koldijk & Sumedi) met het Amsterdam Youth Orchestra o.l.v. Peter Veenhuizen.

 

22 augustus 2010 13:00 SAIL Hoofdpodium, Amsterdam: De Havensymfonie (Koldijk & Sumedi) met Utrechtsch Studenten Concert o.l.v. Bas Pollard.

 

4 juli 2010 14:00 Stompe Toren, Spaarnwoude: Liedrecital 'Het Spaanse lied' met pianist Jeroen Sarphati. Granados, Montsalvatge, de Falla, Rodrigo, Mompou en Guastavino. Meer info op stompe-toren.nl

 

26 juni 2010 14:00 Vondelpark, Amsterdam: De Havensymfonie (Koldijk & Sumedi) met het Amsterdam Youth Orchestra o.l.v. Peter Veenhuizen.

 

31 oktober 2009 20:00 Oude Kerk, Barneveld: 'Collega's van Bach: Hasse, Altnikol, Fasch & Telemann' Veluws Vocaal Ensemble & Zutphens Barok Ensemble o.l.v. Ton Braas. Solisten: Jenny Haisma (sop), Suzanne Lena (alt/mezzo), Roelof Polinder (ten), Frank Hermans (bar)

 

30 oktober 2009 20:00 Oude Kerk, Brummen: 'Collega's van Bach: Hasse, Altnikol, Fasch & Telemann' Veluws Vocaal Ensemble & Zutphens Barok Ensemble o.l.v. Ton Braas. Solisten: Jenny Haisma (sop), Suzanne Lena (alt/mezzo), Roelof Polinder (ten), Frank Hermans (bar)

 

18 juli 2009 15:00 Oude Kerk, Spaarndam: Liedrecital 'Het Spaanse lied' met pianist Jeroen Sarphati. Montsalvatge, de Falla, Granados, Mompou en Guastavino.

 

Concert Amsterdam: 7 maart 2009 viert Cantina Vocaal haar 7-jarig jubileum. Samen met pianist Jeroen Sarphati verzorg ik een programma met spaanse liederen: o.a. de Siete Canciones Populares Espanolas van Manual de Falla.
Bekijk de flyer voor het volledige programma die dag!

 

Docufilm op TV U-stad: Zondag 1 maart 2009 om 14:00 wordt de film The making of..'I'm very lonely in my way' uitgezonden op U-Stad (ook online live te bekijken!) , te ontvangen in Utrecht en omstreken. De film laat zien hoe onze mooie kameropera-productie 2007 (Stichting Opera in Progress/Cantina Vocaal) tot stand is gekomen. Met interviews, een intieme blik in repetities en fragmenten van de premiere. Een prachtige film door Jan van den Berg! (gouden kalf-winnaar 2004)

 

Opera Trionfo en Het Nieuw Ensemble presenteren: 'Les Aventures du Roi Pausole' van Arthur Honegger - een pikante franse operette in vaudeville-stijl -
Regie: Elsina Jansen, muzikale leiding: Ed Spanjaard.

 

Speellijst Opera Trionfo 2008:

8 oktober 2008, Stadsschouwburg, Haarlem try-out
9 oktober 2008, Stadsschouwburg, Haarlem premiere
12 oktober 2008, Koninklijke Schouwburg, Den Haag
18 oktober 2008, Chasse Theater, Breda
19 oktober 2008, Theater 't Speelhuis, Helmond

3 december 2008, Leidse Schouwburg, Leiden
7 december 2008, Rotterdamse Schouwburg, R'dam
16 december 2008, Schouwburg Odeon, Zwolle
20 december 2008, Muziekgebouw aan 't IJ, A'dam
21 december 2008, Theater de Vest, Alkmaar
22 december 2008, Stadsschouwburg, Groningen
23 december 2008, Twentse Schouwburg, Enschede

 

MySpace: Een paar van mijn eigen liedjes zijn te beluisteren op myspace.com/suzannelena

 

Op 24 september 2007 nam ik deel aan de nationale
Voorronden van het Internationaal Vocalisten Concours in 's Hertogenbosch. Muzikaal fantastisch ondersteund door pianiste Merel van der Knoop zong ik de aria 'Printemps qui commence' uit Samson et Dalilah van Saint-Saens, 'Snake' van Ned Rorem en 'Gretchen am Spinnrade' van Schubert. Het was een geweldig leerzame ervaring; het openbare auditiezingen onder hoge druk en de inhoudelijke feedback van juryvoorzitter en IVC-directeur Annett Andriesen zijn de zenuwen meer dan waard geweest. De finale IVC 2008, een masterclass van Jard van Nes en een impressie van de voorronden zijn te bekijken op vocalcompetition-ivc.tv

 

Van 2007 tot 2009 was ik een van de zangdocenten bij Stichting ToBe; een gezellige muziekschool met een breed aanbod in het prachtige oude hoofdgebouw, hartje centrum van Dordrecht. Elke dinsdag en donderdag gaf ik daar les aan iedereen die meer wil leren over zingen.Interesse? Kijk op stichtingtobe.nl

 

Pianist Wouter Padberg en ik hebben aan een liederenprogramma gewerkt en ons eerste optreden samen, op 29 maart 2007 voor Stichting Kunst in de Kamer, was een geslaagd succes. Het programma bestaat uit liederen van Brahms, Schubert, Rorem, Guastavino en Mompou, en duurt ca. 45 minuten. Na de pauze speelde ik een solo-set met eigen liedjes. De combinatie werkte verrassend goed.

 

KamerOperaProject 2006/2007: bekijk de flyer!

 

Stichting Opera in Progress en Cantina Vocaal presenteren
'I am very lonely in my way'. Deze samenwerking is uniek in Nederland en heeft als doel podium te bieden aan onbekend kameropera-repertoire en tevens aan nieuw zangtalent. Ik ben enorm blij de rol van Sally in deze voorstelling met o.a. 'A hand of bridge' van Samuel Barber te mogen vertolken.
www.kameroperaproject.nl

Speellijst 'I am very lonely in my way':

13 januari 2007, Regentes in Den Haag premiere
20 januari 2007, Amstelkerk in Amsterdam
21 januari 2007, Amstelkerk in Amsterdam
28 januari 2007, Concordia in Enschede

 

Zondag 26 november 2006 trad ik op in een gezellig volgepakt De Waag te Haarlem. Het programma (solo; piano&zang) bestond uit singer/songwriter-repertoire in combinatie met een uiteenlopende selectie aan bestaande liederen en covers. Haarlem, De Waag en de daar aanwezige dichterskring hebben een stukje van mijn hart veroverd dit jaar, dus het was wederom een bijzonder optreden. www.tavernedewaag.nl

 

Vrijdag 20 oktober 2006 zong ik een paar eigen liedjes tijdens het Open Podium in Theater NL9 te Amsterdam. Wegens succes ;) mag ik terugkomen tijdens het volgende Open Podium op vrijdag 15 december 2006, Nieuwe Looijerstraat 9, Amsterdam.

 

Vrijdag 8 september 2006 speelde ik tijdens de eerste editie van 'Festival de Muzen' in Theater De Speeldoos te Baarn. 't Was heerlijk zingen in de grote foyer, waar het tijdens het spelen langzaamaan steeds drukker werd. Ik werd warm ontvangen in een gezellige, intieme sfeer met muisstil luisterend publiek. Het nieuwe festival voor 'jazz, poetry & art' was overigens in z'n geheel een groot succes. Kijk op www.festival-demuzen.nl en wees erbij volgend jaar.