Sinds haar afstuderen in lichte muziek (2002) heeft Suzanne zich door middel van van privelessen, masterclasses en cursussen verder ontwikkeld tot lyrisch mezzosopraan.
Zij studeerde 2 jaar bij Connie de Jongh en 4 jaar bij Paula de Wit. Suzanne heeft masterclasses gevolgd bij Margreet Honig, Kelvin Grout, Henk Smit, Charles van Tassel en Peter Nilsson.
Ze nam deel aan de cursus "Zen, Zang en Spel" in Frankrijk, waar zij les kreeg van Elsina Jansen , Marc Brookhuis en Margreet Honig. Ter voorbereiding op audities en producties laat zij zich coachen door Wieke van Wingerden

Sinds 2009 vormt Suzanne een duo met pianist Jeroen Sarphati. Zij treden op met een volledig spaans programma met de "Siete Canciones Populares Espanolas" van de Falla, de "Cinco Canciones Negras" van Montsalvatge, "Tonadillas" van Granados en "Combat del Somni" van Mompou.

In 2011 zong zij in de kameroperaproductie Vloed! met muziek van Boris Blacher, door KamerOperaProject in coproductie met het Grachtenfestival. De voorstelling ging in premiere tijdens het Grachtenfestival, in het Compagnietheater op 13 augustus 2011. Meer informatie over de productie: kameroperaproject.nl

Begin 2008 werd zij aangenomen bij Opera Trionfo voor de rol van koningin Maud in 'Les Aventures du Roi Pausole' van Arthur Honegger in een regie van Elsina Jansen, met het Nieuw Ensemble olv Ed Spanjaard. De premiere vond op 9 oktober 2008 plaats in de Stadsschouwburg te Haarlem.
Lees hier een recensie.

Op 24 september 2007 heeft Suzanne Lena deelgenomen aan de nationale voorronden van het Internationaal Vocalisten Concours in 's Hertogenbosch. www.ivc.nu

In 2006 zong Suzanne in de voorstelling 'I am very lonely in my way' van KamerOperaProject, en vertolkte de rol van Sally in de korte opera 'A Hand of Bridge' van Samuel Barber.
Dankzij Stichting Opera in Progress kreeg zij hier de kans onder coaching van Elsina Jansen en Charles van Tassel opera-ervaring op te doen. De uitvoeringen hebben begin 2007 plaatsgevonden in Amsterdam, Den Haag en Enschede.
Lees hier een recensie.

In 2004 zong zij in Vredenburg te Utrecht, ter afsluiting van een 4 dagen-durende masterclass van Margreet Honig en Kelvin Grout, drie van de 'Maria Stuart-lieder' van R.Schumann. Een half jaar later gaf ze in de Laurenskerk te Rotterdam met pianiste Eva-Maria Rauter haar eerste klassieke recital en zong 'Frauenliebe und leben' van R. Schumann.